Jablečný dietní plán pro hubnutí

„Jedno jablko denně odradí lékaře“ je věta, kterou každý z nás slyšel mnohokrát. Věděli jste ale, že jablko pomáhá při hubnutí? Ano! Jablečná dieta je jednoduchý a snadný plán, který vám pomůže rychle shodit přebytečná kila. Obvykle to trvá kolem tří dnů, podle toho, kolik chcete zhubnout.

K dispozici je několik možností nárazové diety, ve které vám jablečná dieta na hubnutí poskytne rychlé výsledky. Vlastnosti tohoto ovoce nejen pomáhají při hubnutí, ale detoxikují vaše tělo v tomto procesu. Zde jsou některé z důvodů, proč byste měli vyzkoušet tento dietní plán.

Výhody jablečného dietního plánu:

1. Nízký obsah kalorií:

Klíčem k hubnutí je konzumace potravin s nízkou kalorickou hustotou. Jablko, které obsahuje přibližně 100 kalorií, vám pomůže vyhnout se nadměrnému přejídání zbytečných kalorií, a přesto vám dodá dostatek energie, aniž byste museli hladovět. Můžete se také projít, abyste spálili tyto minimální kalorie.

2. Bohaté na vlákninu:

Zvýšený příjem vlákniny pomáhá trávicímu procesu pracovat pomalu, takže se budete cítit déle sytí. V jablku získáte 4 gramy vlákniny, což pokryje doporučený příjem vlákniny 16 % pro ženy a 11 % pro muže. Pomáhá zlepšit metabolické zdraví tím, že udržuje trávicí proces.

3. Vysoký obsah vody:

Jablko je ovoce, které má 86 % vody spolu se spoustou vitamínů a minerálů. Potraviny bohaté na vodu vám pomohou snížit počet přijatých kalorií tím, že se budete cítit sytí. Toto ovoce je zdravým doplňkem vašeho jídelníčku, protože díky němu je zdravá svačina bohatá na vodu.

4. Pomáhá při hubnutí:

Hubnutí je problém, kterému čelí mnoho lidí, jedním z nejlepších způsobů, jak shodit přebytečná kila, je jíst pouze jablka. Toto ovoce obsahuje vodu a vlákninu ve vysokém množství, díky kterému se cítíte sytí. Jablko je také považováno za nejlepší ovoce, když chcete snížit kalorie, protože má méně než 130 kalorií.

5. Detoxikuje vaše tělo:

Detoxikace celého těla je nezbytný proces, který zbavuje vaše tělo všech škodlivých toxinů. Jablko je ovoce, které je plné základních vitamínů a minerálů spolu s vlákninou, která pomáhá detoxikovat vaše tělo tím, že podporuje zdraví tlustého střeva. Pektin, který je v jablku hojně dostupný, je aktivním blokátorem tuku a detoxikace je možná především díky přítomnosti celulózy.

6. Výhody proti stárnutí:

Jednou z nejlepších výhod konzumace jablek v pravidelném dietním plánu je to, že spolu s hubnutím vám poskytnou krásnou a čistou pleť. Antioxidanty zvané polyfenoly jsou v tomto ovoci přítomny ve značném množství, které pomáhají čistit váš povrch, což vede k obličeji bez vrásek.

7. Hydratujte se:

Pití dostatečného množství vody je vždy jednoduchý, ale účinný způsob, jak zdravě zhubnout. Při dodržování dietního plánu pouze s jablky je nutné pít hodně vody, aby se vaše tělo vyrovnalo a přizpůsobilo se tomuto drastickému dietnímu plánu. Pomáhá také udržovat váš metabolismus spolu s vyplavováním toxinů.

8. Délka diety:

Aby každá dieta fungovala, hraje při dosahování výsledků zásadní roli její trvání. Ideální doba pro zahájení dietního plánu obsahujícího jablko na hubnutí je 3-5 dní. Nedoporučuje se držet tuto dietu déle než pět dní, protože může způsobit poruchy trávení, které mohou vyčerpat zdroje ve vašem těle, což oslabí váš imunitní systém. Jakmile je doporučený časový rámec splněn, je lepší se k běžné stravě vrátit postupně.

Výživová fakta pro jablko:

Pro dietu 2000 kalorií se obvykle doporučují dva šálky ovoce, jablko zaujímá v této kategorii převažující místo. Zde jsou nutriční výhody konzumace jablka.

  • 95 kalorií.
  • 4 gramy vlákniny.
  • 25 gramů sacharidů.
  • 14 % referenčního denního příjmu (RDI) vitaminu C.
  • 6 % RDI draslíku.
  • 5 % RDI vitaminu K.
  • Má také mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6 při RDI 2 až 4%.
  • Slupka je nejprospěšnější částí jablka, protože se skládá z polyfenolů a poloviny vlákniny.

Recepty jablečného dietního plánu na hubnutí:

Jablko můžete přidat do svého jídelníčku tím, že budete jíst jako ovoce nebo jako doplněk k mnoha dalším nutričním potravinám, jako je oves, vejce atd. Zde je několik jednoduchých receptů, které můžete vyzkoušet:

1. Jablečné kalové smoothie:

Ingredience:

  1. Jedno jablko nakrájené na kousky.
  2. Dva velké listy kapusty.
  3. Med, podle chuti.
  4. Sklenici nízkotučného mléka.

Příprava:

  • Vezměte nakrájené jablko, kapustu, mléko a med do mixéru.
  • Obsah důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká pasta.
  • Podle potřeby přidejte trochu vody.

2. Jablečné chipsy:

Ingredience:

  1. Jedno jablko nakrájené na tenké plátky.
  2. Špetka skořice.
  3. Cukr.

Příprava:

  • Jablko nakrájíme na tenké plátky.
  • Na plátky naneste skořici a cukr.
  • Dejte je na plech a pečte, dokud nebudou křupavé.

3. Jablečný špenátový salát:

Ingredience:

Na salát:
  1. Baby špenát – 10 uncí.
  2. Dvě jablka nakrájená na tenké plátky.
  3. Půlka na tenké plátky nakrájená cibule.
  4. Jeden šálek pražených vlašských ořechů.
  5. Půl šálku strouhaného sýra.
Na oblékání:
  1. ¼ šálku jablečného octa.
  2. 1/3 šálku panenského olivového oleje.
  3. Dvě lžíce citronové šťávy.
  4. Jedna lžíce hořčice.
  5. Jeden oloupaný a nasekaný česnek.
  6. Sůl a pepř podle chuti.

Příprava:

  • Smíchejte všechny ingredience potřebné na dresink v malé misce a dobře promíchejte.
  • Vezměte velkou mísu a přidejte do ní nakrájená jablka, cibuli, špenát a vlašské ořechy.
  • Dresink nalijte na salát a dobře promíchejte.
  • Přidejte nastrouhaný sýr do jablečného špenátového salátu a ihned podávejte, abyste přidali chuť do svého dietního plánu.

4. Jablečná kaše se skořicí:

Ingredience:

  1. Jeden šálek ovesné kaše.
  2. Jedno malé jablko.
  3. Půl lžičky skořicového prášku.
  4. Jedna sklenice plnotučného nízkotučného mléka.

Příprava:

  • Přidejte oves a mléko do hrnce.
  • Obsah vařte za stálého míchání.
  • Obsah nechte 5 minut vařit.
  • Do ovsa přidejte nastrouhané jablko a špetku skořice a dobře promíchejte.

5. Dušené jablko:

Ingredience:

  1. Dvě nakrájená jablka.
  2. Jedna lžíce mleté ​​skořice.
  3. Jedna lžíce kokosového oleje.
  4. ½ šálku kokosové smetany.
  5. ¼ lžíce soli.
  6. ¼ šálku datlového sirupu.

Příprava:

  • Vezměte pánev a dejte do ní trochu kokosového oleje.
  • Nakrájená jablka posypeme trochou skořice a přidáme je do pánve.
  • Posaďte je nepřetržitě, dokud nezměknou.
  • Vypněte sporák a nechte jablka vychladnout.
  • Vezměte si malou misku a smíchejte kokosovou smetanu, sůl a datlový sirup.
  • Uvařená jablka dejte na talíř a pokapejte je smetanou.
Jídlo & hubnutí, Novinky, Ostatní